Winnica rodziny Bric znajduje się w dolnej części Doliny Vipavy, gdzie dominujący jest wpływ Morza Adriatyckiego. Gorący klimat śródziemnomorski jest temperowany przez otaczające Dolinę pasma górskie: Góry Dynarskie, Kras i Alpy. Słoneczne i suche lata pozwalają na uprawę ciepłolubnych ciemnych odmian: merlot, cabernet sauvignon oraz barbera. Z jasnych szczepów do najważniejszych należą lokalne odmiany: rebula, sauvignonasse, malvazija. Winnica zajmuje 8 hektarów na południowym i południowo-wschodnim zboczu wzgórza wznoszącego się na wysokość 110 m n.p.m. Rocznie produkuje się około 20 000 litrów wina. Są to wina w pełni rzemieślnicze. Owoce do produkcji wszystkich win zbierane są ręcznie. Wina produkowane są jedynie z owoców z własnych roślin. Aby uzyskać owoce wysokiej jakości, plon z jednej winorośli jest ograniczony do 1-1,5 kg. W 2020 roku na straży jakości wytwarzanych win stanął Žan. Po uzyskaniu dyplomu agronoma na Uniwersytecie Lublańskim przejął stery w gospodarstwie i kontynuuje 200 letnią tradycję rodzinną.